Vastuullisuus

MEILLE KELPAA VAIN VASTUULLINEN TAPA TEHDÄ TYÖTÄ JA TUOTTEITA

Wjarm® on vastuullinen neuleystäväsi

Wjarmin pehmeä ydin on toimintaamme ohjaava vastuullisuus. Kaikki myymämme naisten, miesten ja lasten Wjarm®-neuleasusteiden päästöt hyvitetään koko elinkaaren ajalta. Huomioimme ympäristövaikutukset jokaisessa vaiheessa ja tuotantomme toimii uusiutuvalla energialla.

Siksi Wjarm® on ympäristöä rakastavien ihmisten lämmin neuleystävä, joka kestää katseita ja käyttöä vuosia.

Päästöjen hyvitys

Wjarm®-neuleasusteet valmistetaan uusiutuvalla energialla meidän omassa neuletehtaassamme Yli-Ullavalla. CO2e-päästöjä syntyy kuitenkin aina tuotannon ja materiaalien kautta sekä kuljetuksessa.

Wjarm®-tuotteiden hiilijalanjälki on laskettu yhteistyössä Green Carbon Finlandin kanssa GHG -protokollan mukaisesti. Hiilijalanjäljen laskenta antaa tarkan kuvan CO2e-päästöjen suuruudesta. Hiilijalanjäljen laskenta on suoritettu Wjarm®-tuotteille koko elinkaaren ajalta aina lampaan kasvatuksesta tuotteiden pesuun ja kierrättämiseen saakka.

Ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä saavutamme myytyjen tuotteiden hiilineutraaliuden päästöjen kompensoinnin avulla. Wjarm®-neuleiden hiilijalanjälki hyvitetään Green Carbon Finlandin ISO-standardin mukaisiin kotimaisiin hiilinieluihin.

Emme ole täydellisiä, mutta parannamme toimintaamme jatkuvasti, koska uskomme vastuulliseen vaatetuotantoon.

Hyvän omantunnon merinovillaa

Käytämme neuleasusteissamme vain mulesing-vapaata ekologista merinovillaa, joka kestää käyttöä ja katseita pitkään. Luonnonkuituisesta merinovillasta ei irtoa pesussa mikromuovia, eikä merinovillaisia neuleasusteita tarvitse pestä yhtä usein kuin keinokuituisia asusteita. Raikas tuuletus riittää puhdistukseen ja samalla säästät energiaa sekä vettä.

Lue lisää materiaaleista

Ympäristön puolella pesulapusta lähtien

Suunnittelemme kaikki Wjarm® neuletuotteemme niin, että niistä syntyy minimaalisen vähän leikkuuhukkaa – jonka senkin kierrätämme.

Pienimmätkin pesulaput, hoito-ohjeet ja pakkausmateriaalit on tehty ekologisista ja helposti kierrätettävistä materiaaleista. Muovia emme käytä missään.